LaadpalenDaar elektrische wagens steeds populairder worden, is er meer nood aan laadpalen, zowel op bedrijventerreinen (semipublieke laadpalen), openbare parkings als thuis.  Om snel, efficiënt en veilig te laden stap je best over van een klassiek stopcontact naar een laadstation.  Dit wordt aangesloten op een aparte stroomkring in de elektriciteitskast, wat voor een optimale veiligheid zorgt.

Thuis laden zorgt voor lagere laadkosten en is trouwens ook eenvoudig in gebruik.  Bij ons kan je ook terecht voor slimme laadpalen.  Dynamic load balancing houdt rekening met het stroomverbruik thuis, een technologie die het opladen kan vertragen of versnellen.  We helpen dan ook graag bij intelligent laadbeheer, dankzij monitoring en advies.

Veel fabrikanten ontwikkelen op vandaag hun laadpalen met de V2G technologie.  Deze vehicle-to-grid technologie zet de wagen ook in als thuisbatterij, m.a.w. de opgeladen batterij kan worden aangewend in het huishouden.  Deze technologie staat echter nog in de kinderschoenen vanwege het beperkt aanbod wagens compatibel met deze technologie.

Bij aanschaf van de elektrische wagen geniet je van een volledige vrijstelling van de eenmalige belasting op de inverkeersstelling van de wagen, alsook de jaarlijkse verkeersbelasting.  Een onderneming geldt ook een verhoogde kostenaftrek van 150% vanaf 1 januari 2023 tot en met 31 augustus 2024.


Splits e-mailadressen met een komma.