WindmolensVooral voor landbouwbedrijven kan het uiterst interessant zijn om de kaart van windenergie te trekken.  Deze interessante en duurzame aanvulling op de energiemix zorgt vooral voor energie op momenten dat de zon niet rendeert.

Ondanks het feit dat kleine windmolens reeds decennia bestaan, zijn deze heel beperkt terug te vinden in het landelijk zicht.  De omgevingsvergunning dient echter aangevraagd te worden bij de gemeente, die dit na goedkeuring doorstuurt naar de provincie.

Het zeldzaam karakter van de windmolens is stilaan aan het wegebben.  Waar een aantal jaren terug een grote terughoudendheid was bij de overheid, zijn ze op vandaag ontvankelijker om een dossier in te kijken en goed te keuren.

De windmolens die wij commercialiseren hebben een gemiddelde masthoogte van 20m.  Deze worden in tegenstelling tot de grote windmolens als stand-alone vergund, rekening houdende met de omgeving waar deze ingepland staat.  De slaagkans op het verkrijgen van de vergunning is aanzienlijk toegenomen ten opzichte van pakweg 5 à 10 jaar geleden.

Bovendien kan een investeringssteun aangevraagd worden bij de VEKA, een call van de Vlaamse Overheid.  Dit kan de terugverdientijd van de investering in windenergie drastisch verkorten.

Splits e-mailadressen met een komma.