ZonnepanelenDe zon is een onuitputtelijke bron van hernieuwbare energie.  Deze gratis energie is 100% veilig, met name zonder emissie van schadelijke stoffen.

De laatste jaren zitten PV-installaties terug in de lift, meer dan logisch mede dankzij de lagere aankoopprijzen van PV-installaties, de EPB/EPC vereisten bij (nieuwbouw)woningen en niet in het minst de hoge energieprijzen.

De sterke stijging van de elektriciteitsprijzen en de sterke daling van de kostprijzen (tot wel 37%) van zonnepanelen zorgen ervoor dat de terugverdientijd aanzienlijk daalt.  Deze interessante investering kan eventueel gefinancierd worden door een energielening.  Daarnaast geldt een tijdelijk verlaagd Btw-tarief op zonnepanelen, (hybride) omvormers, zonneboilers etc. bij woningen jonger dan 10 jaar, en dit tot en met 31 december 2023.  Bovendien kan bij Fluvius een premie aangevraagd worden.

De levensduur van de huidige generatie zonnepanelen is tussen de 25 en 30 jaar, en bovendien haal je er jaar na jaar voordeel uit.  Bij elk opgewekt kilowattuur bespaar je.  Bovendien kan je het teveel aan opgewekte energie opslaan in een batterij.  De hoeveelheid vrijgekomen CO2 daalt, vandaar de duurzaamheid van zonnepanelen.

Anno 2022 wil de consument zo onafhankelijk mogelijk zijn van energieleveranciers.  Dit is te merken in het PV - landschap in Vlaanderen.  In totaal zijn er reeds ruim 650 000 installaties, dit vertaalt zich in 103 installaties per 1000 inwoners.

Splits e-mailadressen met een komma.